Energiatehokas rakentaminen on tämän päivän tärkeimpiä kriteerejä. Miten aurigonsuojauksella voidaan sitä parantaa?

 

Tiivis rakentaminen kasvukeskuksissa vaatii hyvät näkösuojat ikkunoihin ja lasiseiniin. Sekä uudisrakennuksissa, että olemassa olevien kiinteistöjen energiakulutuksen hillitseminen on tärkeää ilmastonmuutoksen ja talouden kannalta.

Energiakulutuksen hillintä onnistuu monin keinoin. Tehokas aurinkosuojaus on passiivinen jäähdytysratkaisu. Luontainen aurinkoenergian käyttävä valaistuksen ja lämmityksen tukiratkaisu on tärkeä osa kestävää kehitystä (EPBD-direktiivi).

3 energian kuluttajaa rakennuksen elinkaaressa ovat:

  • Lämmitys
  • Jäähdytys
  • Valaistus

Tulevien käyttökustannusten merkitys on energiatalouden kannalta suurin. Jäähdytyskustannukset usein unohdetaan. Myös meidän leveysasteellamme, se on suuri ja energiaakuluttava erä.

Paavo

Kesä tulee kuumana. Huolehdi parhaan ystäväsi viihtyvyydestä kotona poissa ollessasi, riittävällä varjolla. Karvainen ystäväsi haluaa nähdä, koska palaat kotiin.

Kun aurinkosuojaus suunnitellaan ja toteutetaan hyvin, saavutetaan huomattava säästö, mukavuudesta tinkimättä. Näin voidaan käyttää luonnonvaloa ja säästää 39–89 % valaistukseen käytettävästä sähköstä.

Kun lisätään vielä automaatio voidaan saavuttaa vielä 9 %:n säästö kiinteistön lämmityskuluissa.

Nyt suositaan rakentamisessa niin liikekiinteistöissä kuin omakotitaloissakin suuria lasipintoja. Luonnon valon saatavuus on tärkeää terveyden ja tuottavuuden kannalta.

Luonnonvalo vai yksityisyys? Ratkaisu on jo olemassa. 

5 tapaa päästää valo sisään ja pitää yksityisyydestä huolta:

 1. screen rullakaihdin
 2. pystylamellit, erilaisine kangasvaihtoehtoineen
 3. sälekaihtimet
 4. vekkiverhot (voit pitää yläpuolen auki ja alapuolen kiinni)
 5. tilaan sopivat verhokiskot, tilaan sopivilla valoverhoilla.

Kopra Design Oy – Lapuan Kaihdin on auringonsuojatuotteiden myyntiin ja asennuksiin erikoistunut täyden palvelun yritys.

Ota yhteyttä meihin sähköpostitse tai soittamalla, suunnitellaan yhdessä juuri sinun kohteeseesi toimiva ratkaisu. Mikäli haluat, toteutamme hankkeen alusta loppuun asti ”avaimet käteen” periaatteella.

myynti@lapuankaihdin.fi
p. 010 319 2700